Συνεχίζεται η επέλαση του τυφώνα Μελίσα αφήνοντας πίσω καταστροφές - Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής Ημερομηνία:
Σήμερα 29/10/2025, 12:00 - Εμφανίσεις: 13
Ο τυφώνας «Μελίσα» εντάθηκε νωρίς την Τετάρτη καθώς οδεύει προς την Κούβα, έχοντας αφήσει πίσω μια ζώνη καταστροφής στην Τζαμάικα, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έμειναν χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα μεγάλα αεροδρόμια διέμειναν κλειστά.
Ο «Μελίσα» έπληξε την Τζαμάικα την Τρίτη ως ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες κατηγορίας 5 που έχουν καταγραφεί, με ανέμους που σε κάποιο σημείο έφτασαν τα 185 μίλια ανά ώρα.
Προκάλεσε διακοπή των επικοινωνιών και του ρεύματος σε μεγάλες περιοχές του νησιού, καθιστώντας δύσκολη για τις αρχές την αξιόπιστη εκτίμηση των ζημιών.
Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν κατεστραμμένα αυτοκίνητα και συντρίμμια από στέγες που είχαν υποστεί ζημιές και απώλειες από τον τυφώνα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σοβαρές ζημιές και απώλειες στη Τζαμάικα από τον τυφώνα «Μελίσα» Τα ανατολικά τμήματα του νησιού, συγκαταλεγομένης της πρωτεύουσας Κίνγκστον, δεν υπέστησαν σημαντικές ζημιές και απώλειες από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις του τυφώνα, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Μεταφορών Ντάριλ Βαζ.
Ύστερα από την επέλαση του τυφώνα «Μελίσα», η σύνδεση στο διαδίκτυο στην Τζαμάικα είχε μειωθεί στο 30% των κανονικών επιπέδων μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την NetBlocks, μια οργάνωση παρακολούθησης του διαδικτύου.
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Τζαμάικα, μετά το πέρασμα του τυφώνα.
«Από ανθρωπιστική άποψη, πρέπει να το κάνουμε, οπότε παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.
Προκαλεί τεράστιες ζημιές και απώλειες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Τραμπ.
Ο τυφώνας πλησιάζει την Κούβα.
REUTERS/Norlys Perez Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι περισσότεροι από 735.000 άνθρωποι είχαν εκκενώσει τα σπίτια τους πριν από την άφιξη του τυφώνα, σύμφωνα με τους New York Times.googletag.cmd.push(function() { googletag.display...